Koji su koraci uključeni kod promjene registrara i mogu li domenu preseliti k vama?

Naravno, kako biste preselili domenu na naš registrar, morate imati pristup e-mail adresi koja je navedena za vlasnika odnosno registranta domene. Od trenutnog registrara zatražite da se domena otključa za transfer i neka vam proslijede ključ potreban za transfer (EPP key ili auth_code) koji vi zatim proslijedite nama.

U procesu preseljenja primit ćete e-mail sa zahtjevom za potvrdu transfera.

Ukoliko nemate pristup toj e-mail adresi, kontaktirajte vašeg sadašnjeg registrara kako biste tu adresu promijenili prije nego što se inicira zahtjev za preseljenjem.

Nakon iniciranja zahtjeva za promjenom registrara, dobit ćete e-mail sa zahtjevom da autorizirate promjenu. Nakon što je promjena potvrđena, ovisno o vrsti domene Avalon će kroz 5 dana postati vaš novi registrar.

Ukoliko želite, cijeli postupak možemo obaviti i mi u vaše ime. Molimo pošaljite nam e-mail na e-mail adresu podrska@avalon.hr ukoliko trebate našu pomoć u ovom procesu.

>
Matija Barić
Već 20 godina aktivno se bavim svijetom hostinga i domena. Trebate li pomoć u pronalasku savršene domene ili hosting paketa? Zajedno ćemo pronaći idealno rješenje. Privatno sam veliki zaljubljenik u prirodu.