Sjajna domena u 5 sekundi

HR domene od 66,49 €

Registracija domene – Vaša adresa na internetu

Zgodan i brz generator domena s kojim ćete u tren oka pronaći inspiraciju.

Registrirajte domenu kod nas i biti će zaštićena Anycast DNS-om za veću pouzdanost i otpornost na napade.

Besplatna revizija web stranica i domene pod kojom ćete izraditi svoju novu web stranicu.

Registracija domene – ali koje?

Internetske domene danas imaju preko 1000 mogućih završetaka (extenzija). U većini slučajeva, za nas – Hrvate – prvi izbor bit će nacionalna .HR domena, koja predstavlja podskup nacionalnih domena (tzv. ccTLD). Dakle, popis internetskih domena je ogroman!

Koju domenu registrirati?

Generalno, što je naziv domene kraći, lakše ga je zapamtiti i upisati, no ponekad će dulji generički naziv biti bolji od kratkog, ali svakako izbjegavajte komplicirana i beznačajna imena.

Prosječna duljina naziva domene u Hrvatskoj je otprilike 8 znakova – uzmite to kao referentnu vrijednost kada razmišljate o svojoj domeni.

Preporučeni redoslijed radnji prilikom registracije domene kao robne marke:

  • Izaberite vrstu domene (.HR, .EU, .COM)
  • Pronađite slobodno ime u odabranoj vrsti domene
  • Pobrinite se da ime domene bude razumljivo kada ga izgovarate
  • Provjerite da li je vaš konkurent registrirao slično ime
  • Prije nego registrirate domenu, provjerite da li je slobodna i da ne krši prava zaštićena patentima
  • Registrirajte svoju domenu

Registracija domene – zamislite domenu kao naziv svoje tvrtke.

Sve češće susrećemo osviještene kupce koji svoju domenu tretiraju kao brend i vide prijetnje koje proizlaze iz nepoštenih i moralno upitnih praksi kao što su cybersquatting, typosquatting ili holografski napad.

Stoga, kao prva tvrtka u Hrvatskoj koja registrira domene i pruža web hosting usluge, temeljem istraživanja provedenog na Harvardu, pripremili smo specijalizirani alat za pomoć u pronalaženju prijetnji u nazivu domene.

Registracija domene – Često postavljana pitanja (FAQ)

Ukoliko ste tvrtka registrirana u RH (trgovačka društva, udruge, političke stranke i ostale organizacije s pravnom osobnošću) ili ste osoba s prebivalištem u RH, te podružnica stranih tvrtki – da.

Sva trgovačka društva, udruge i druge registrirane pravne osobe, te fizičke osobe koje obavljaju samostalnu djelatnost u Republici Hrvatskoj imaju pravu na besplatnu .hr domenu. Ona se registrira putem online sustava za registraciju na www.domene.hr/portal/registriraj

Bilo tko. Uvjet je da je domena slobodna za registraciju. Postoje i tzv. premium domene atraktivnih naziva čije nazive i cijene određuje krajnji registrar.

Svi državljani i tvrtke na području Europske unije.

Da. Ali kod generičkih domena možete uključiti tzv. ID protection. To je opcija koja će za miminalnu godišnju naknadu sakriti vaše podatke.

Apsolutno. S trenutnim ponuđačem usluga potrebno je domenu otključati za transfer i pribaviti autorizacijski kod. Nakon transfera vlasnik domene primit će poruku u kojoj će potvrditi transfer.
Transferom domene ne seli se i web sadržaj te emailovi. Ako vam je potrebno preseliti i web sadržaj, samo nas obavijestite i prebacit ćemo vaše podatke za vas.