Ovo je vrijeme velike neizvjesnosti. Svi se navikavamo na nove okolnosti, a nova pravila i puno nepoznanica stvara određenu dozu tjeskobe kod mnogih od nas. Posebno kod poduzetnika i vlasnika raznih poslovanja koja su izravno ugrožena ovom situacijom bez presedana. Mi u Cyberfolksu se osjećamo posebno odgovornima da omogućimo pravilno funkcioniranje usluga koje omogućavaju normalno poslovanje mnogih tvrtki, online trgovina, elektronske pošte… jer naši korisnici sad ovise o nama više nego ikada. Razumijemo da je trenutno u vašim životima dovoljno stresa i usluge koje su vam potrebne za vaše poslovanje ne bi trebale biti dodatna briga. Stoga budite uvjereni da ćemo i dalje nuditi naše usluge i biti na raspolaganju kao i u vrijeme prije pandemije.

Rad na daljinu

Kao i mnogi drugi, i Cyberfolks je preko noći morao promijeniti način kako funkcionira, no u srži je uvijek bio tvrtka koja najviše komunicira elektronskim putem, pa iz toga razloga promjena je za naše djelatnike nije bila velika. Naši pojedini odjeli su oduvijek bili dislocirani i radili na daljinu, pa je naš web odjel nastavio raditi “po starome”. Ali korisnička podrška je godinama imala centralno mjesto u prostorima naše tvrtke i sada je postala također dio tima koji radi po istome principu. Unatoč svemu, osigurali smo da vi, naši korisnici, na raspolaganju imate i dalje jednak broj agenata i specijalista koji vam mogu pomoći u rješavanju eventualnih problema u nepromjenjenom radnome vremenu. Za sada nismo osjetili probleme u isporuci tih obećanja.

Radna površina
Transformacija poslovanja u digitalnu sferu

Novosti u pružanju usluga

Shvaćajući da su mnogi pogođeni ovom pandemijom i ne mogu poslovati u istome obimu kao u normalnim uvjetima, omogućili smo kroz niz mjera razne pogodnosti za naše korisnike kako bi im pomogli da što lakše premoste ovo razdoblje. Mnogi su ovo vrijeme shvatili kao priliku za dodatnu zaradu, i sigurno ste primili dovoljno poruka u svoj poštanski sandučić s naslovom “COVID-19”. I mi smo poslali koju poruku, ali samo da vas podsjetimo da smo tu i da radimo i dalje za vas. Tako smo omogućili svim organizacijama koje su izravno uključene u borbu protiv COVID-19 virusa besplatan hosting do kraja trajanja krize. Svim pogođenim klijentima koji nas kontaktiraju pružili smo odgodu plaćanja, također do prestanka krize. Nizom akcija smo omogućili klijentima da naruče naše usluge po puno povoljnijim uvjetima: da izrade web stranice, ukoliko ih nisu imali do sada, ili da unaprijede online usluge koje koriste (uvođenje online trgovine, implementacija kartičnog plaćanja…) Tako razni mali poduzetnici, online trgovine i obrtnici imaju mogućnost da naruče usluge po smanjenim iznosima i do -50%.

Coronavirus
Coronavirus

Kako dalje?

Do kada će ovakva situacija zahtjevati izvandredne uvjete — nitko ne može reći sa sigurnošću. Moramo biti realni i razumjeti kako će ova situacija trajati neko vrijeme, u idućoj godini ili dvije (nadamo se da nećemo morati razmišljati dalje). U svemu tome, iz dana u dan, stvari će se mijenjati. Svi se moramo prilagoditi novonastalim uvjetima kako bi prebrodili ova vremena i nastavili jednoga dana tamo gdje smo stali netom prije pandemije. Ono što je pokazala ova kriza onima koji su odbacivali rad na daljinu — da je on moguć. Stoga možemo očekivati i kada se situacija stabilizira, da će veliki dio poslovanja i dalje funkcionirati na taj način. Mnoga poslovanja doživljavaju transformaciju i prelaze na potpuno digitalni model poslovanja, o čemu ćemo pisati malo kasnije. Danas je to moguće zbog novih alata za kolaboraciju, videokonferenciju i sl. Ono što je bitno je prezentirati se u digitalnoj sferi na adekvatan način, i jedna kvalitetna web stranica će vrlo brzo zamijeniti poslovne kartice i memorandume. Uz sve negativne aspekte koje je donio ovaj virus, on je također i ubrzao transformaciju cjelokupnog društva u uistinu digitalnu sferu poslovanja.

>
Matija Barić
Već 20 godina aktivno se bavim svijetom hostinga i domena. Trebate li pomoć u pronalasku savršene domene ili hosting paketa? Zajedno ćemo pronaći idealno rješenje. Privatno sam veliki zaljubljenik u prirodu.

Dodaj komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Tražite li dalje?