Prošli tjedan šesteročlana ekipa iz Avalona boravila je pet dana u Njemačkoj na konferenciji WHD.global 2014. World Hosting Days se zadnje četiri godine održava u gradiću Rust na samoj granici Njemačke i Francuske.

Ove se godine obilježavala 10-ta godišnjice te najprestižnije hosting konferencije u svijetu. Od 1. do 4. travnja u Europa Parku boravilo je više od 4.800 posjetitelja te više od 120 izlagača i media partnera. Uglavnom, bilo je super!

World Hosting Days 2014

World Hosting Days 2014

Ulaz na konferenciju, šator s izlagačima kao i glavna dvorana gdje su održavana predavanja govorili su o ozbiljnosti i važnosti ove konferencije. Nakon uvodnog govora organizatora krenule su prezentacije i panel diskusije. Nama je posebno bio zanimljiv panel „The story how PHP and Joomla! got started“ na kojem su sudjelovali Rasmus  Lerdorf, genijalac iz Danske koji je osmislio programski jezik PHP i Brian Teeman, jedan od osnivača open-source CMS sustava Joomla!

World Hosting Days 2014

Nastavak je donio niz zanimljivih predavanja, od Ditleva Bredalha iz OnAppa, Raejeanne Skillern iz Intela, Roberta Wiggera iz HP-a. Nakon predavanja odlučili smo malo obići štandove izlagača, pozdraviti i upoznati ljudi, razmijeniti kontakte i iskustva. VIP Gala party prvog dana smo preskočili i organizirali pripreme u apartmanu za BierFest. 🙂

World Hosting Days 2014

Drugi dan (srijeda) požurili smo na prezentaciju „Transform your datacenter with the Microsoft cloud platform for service providers“ koju je držao Brad Anderson iz Microsofta. Nakon njega odslušali smo prezentaciju “It is all about high availability” koju je držao Shay Rapaport iz Firebladea, a nešto kasnije prisustvovali panelu kojem se preko satelita pridružio Julian Assange, osnivač WikiLeaksa.

World Hosting Days 2014

E sad, više nismo mogli izdržati slušajući uzvike i vrisak s obližnjih roller coastera pa smo i sami odlučili isprobati neke. Jesmo li vikali? Pa naravno da jesmo 🙂

World Hosting Days 2014

Navečer smo imali organizirani BierFest. Uz „domaću“ muziku i odjeću (Lederhosen) piva je jednostavno tekla u naša suha grla. Jedno-dvije-tri-četiri-… došli dečki iz Plusa i Insidea, pa pet-šest-… više nismo brojili. U Njemačkoj se okupio najbolji hrvatski hosting.

World Hosting Days 2014

Treći dan manje-više smo obilazili izlagače, odrađivali dogovorene sastanke, skupljali informacije o ponudama, softveru i ostalim novitetima u hosting industriji. Navečer, završni party na kojem su nastupali: Magic Affair, Vengaboys i Right Said Fred.

World Hosting Days 2014

I to je to, petak ujutro put prema lijepoj našoj! Do iduće godine.

>
Matija Barić
Već 20 godina aktivno se bavim svijetom hostinga i domena. Trebate li pomoć u pronalasku savršene domene ili hosting paketa? Zajedno ćemo pronaći idealno rješenje. Privatno sam veliki zaljubljenik u prirodu.

Dodaj komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Tražite li dalje?