Ako ste ikad razmišljali o tome koji je website builder najprikladniji za mala poduzeća, najvjerojatnije ste zapeli u moru različitih opcija, zapravo ne znajući kako se jedna razlikuje od druge.

Nakon prvih trenutaka uzbuđenja, raznovrsnost ponuđenih opcija s popisa čine vas zbunjenima i nesigurnima. Istina je, sve opcije izgledaju podjednako, i sve vam obećavaju raj na zemlji. Što ćete učiniti?

Vrlo je jednostavno: pogledajte najnovije statistike tržišnih udjela koje će vam pomoći suziti vaš popis. Naime, nakon što vidite stvarno stanje, bit će vrlo lako odlučiti se.

WordPress kao najčešće korišteni sustav za upravljanje sadržajem (CMS)

WordPress-usage
Udio različitih CMS sustava na tržištu

Prema najnovijim statistikama w3techa, WordPress je korišten u udjelu od 26,1% svih internetskih stranica, a njegov CMS ima tržišni udio od 59,2%. Prilično impresivno, rekao bih. WordPress je očito najčešće korištena CMS platforma, te iako je prvi put pokrenut kao blogging platforma, WordPress se kasnije razvio u punokrvnu CMS platformu. On sada nudi sve potrebne značajke za stvaranje učinkovite internetske stranice za mala poduzeća.

Postoji više razloga zašto je WordPress savršen za mala poduzeća te bih želio istaknuti neke od njih:

  • stvaranje velike količine sadržaja, što je bitno za vaš inbound marketing,
  • tisuće profesionalno dizajniranih tema – mnoge od njih dostupne su besplatno,
  • prilagodljiv i spreman za pametne mobilne uređaje bilo koje veličine,
  • jednostavan za podešavanje, upravljanje i korištenje, ne morate biti Internet stručnjak ili koder,
  • optimiziran za tražilice (eng. SEO), što je od vitalne važnosti za vaše online uspjeh,
  • WordPress koristi otvoreni kod, što znači da je besplatan i pod vašim nadzorom.

Zašto biste trebali odabrati WordPress?

Za mala poduzeća WordPress jednostavno predstavlja najbolje rješenje jer nudi platformu na kojoj mala poduzeća mogu rasti sukladno vlastitim potrebama. Jednostavan je za instalaciju, te se redovito ažurira, čime tvori internetsku stranicu koja prati najnoviji dizajn i SEO trendove. Govoreći o dizajnu, WordPress nudi niz različitih rješenja uz pomoć kojih možete izraditi svoju internetsku stranicu zajedno s blog stranicom.

Pomoću WordPressa, moguće je jednostavno dodavanje različitih sadržaja na vaše internetske stranice- poput PDF dokumenata, videa, iskustava korisnika, slika. Sve nabrojano vrlo je lako integrirati pomoću WordPressa, te ne zahtijeva veliki utrošak vremena.

WordPress omogućuje dodavanje više korisnika koji imaju pristup CMS-u i upravljanju vaše internetske stranice, ukoliko je potrebno. Također, pruža dodatne mogućnosti, kao što su ograničenja za ostale korisnike, ukoliko želite ograničiti pristup određenim informacijama.

WordPressom se vrlo lako uređuje i upravlja putem vašeg računala, laptopa, tableta, pa čak i mobitela. Uz Android i iOS aplikacije, vrlo je jednostavno prijaviti se i urediti potreban sadržaj.

Također, posljednje, ali ne i manje važno, WordPress je pristupačan cijenom. Predlažem da pročitate kako i zašto.

Koja vrsta WordPressa odgovara vama?

selfhosted_vs_free-580x279
Koji WordPress odabrati?

Postoje dvije vrste WordPressa koje možete odabrati: WordPress s vlastitim hostingom (wordpress.org) i besplatan (wordpress.com). Međutim, obje imaju svoje prednosti i nedostatke koje treba uzeti u obzir prije nego što se odlučite za jednu od njih.

Vlastiti hosting (wordpress.org) je jednostavan za korištenje. Omogućuje vam da prilagođavate odabranu temu i mijenjate datoteke, imate kontrolu nad svojim podacima i koristite pluginove, budući da ste u potpunosti odgovorni za vaše sigurnosne kopije. Također, pruža Vam mogućnost da zaradite novac objavljivanjem vlastitih oglasa. Omogućava vam prilagođavanje opcija analize i praćenja, što je fantastičan alat za samo procjenu i poboljšanja.

Za vlastiti hosting WordPressa trebat će vam odgovarajući internet hosting servis – i da, to je Cyberfolks! Više o tome kasnije.

Besplatan (wordpress.com), međutim, besplatan je samo do 3GB prostora. Dakle, sav prostor koji prelazi 3GB će biti dodatno naplaćen. To je razlog zbog kojeg uvijek preporučam WordPress s vlastitim hostingom. Osim toga, postoje i drugi problemi koji se vežu uz besplatnu internetsku stranicu. Na primjer, vaš besplatni WordPress biti će zatrpan oglasima koje nećete moći ukloniti (osim ukoliko ne platite). I baš kad ste mislili pokrenuti vlastite oglase na vašem slobodnom WordPressu, zaboravite na to! To nije dopušteno, osim ako ne ostvarujete 25.000 pregleda stranice mjesečno.

Nadalje, značajke poput pluginova ili prilagođenih tema nisu dostupne, da ne spominjemo ograničene analitičke mogućnost, opasnost da se vaša internetska stranica ukloni/izbriše, i nezaobilazan (i potiho iritantan) Powered by WordPress.com znak koji vas prati uokolo poput sjene – dajući svima do znanja da si ne možete priuštiti hosting. Dakle, da, preporučam odabir i preuzimanje WordPress instalacije s wordpress.org.

Bez obzira na neke male investicije, WordPress vlastiti hosting omogućuje vam da imate potpunu kontrolu nad vašom internetskom stranicom, njenim izgledom, optimiziranjem za tražilice (eng. SEO), prihod od oglasa, i još mnogo toga.

Odaberite vašu domenu s Cyberfolks i počnite WordPressati još danas!

Galymzhan-Abdugalimov-3
Izvor: unsplash.com, Galymzhan-Abdugalimov

Prije početka izrade WordPress internetske stranice, odabir domene prvi je korak. Ukoliko imate jasnu ideju o tome koju domenu želite koristiti, olakšali ste sebi mnogo posla. To, naravno, znači da ste sigurni da ime vaše domene nije zauzeto.

Sada možete odabrati vašu domenu s Cyberfolks, brzo i bez papirologije. Ustvari, vi ćete dobiti punu kontrolu nad domenom putem našeg admin internetskog sučelja, te se više nećete morati brinuti. U vrlo kratkom vremenu, bit ćete spremni za pokretanje vaše WordPress internetske stranice, stvoriti vaš zadivljujući poslovni portfelj, i biti apsolutno sigurni da imate najbolju moguću 24/7 podršku i backup.

Ne gubite vrijeme, kontaktirajte nas počnite WordPressati još danas!

CyberFolk
>
CyberFolk
Vaš sam vodič u digitalnom carstvu i prisutan sam u svijetu hostinga više od 25 godina. Na internuetu istražujem nove tehnologije, pružajući podršku i rješenja koja odražavaju vaše jedinstvene potrebe.

Tražite li dalje?