Ukoliko još niste započeli, a razmišljate koristiti WordPress kao platformu za svoje web stranice, možda ste se zapitali zašto bi koristili upravo taj sustav. Postoji mnogo razloga zašto upravo WordPress danas pogoni trećinu svih web stranica.

Zašto-WordPress

Besplatan i stabilan

Prvi korisnici WordPressa započeli su koristiti njegove značajke još davne 2003. Od prvih dana bio je razvijen na tehnologijama koje su licencirane kao slobodne za korištenje i uređivanje. Zbog toga je WordPress oduvijek bio besplatan za korištenje i pod povećalom ogromne zajednice koja ga je redovno mijenjala čim su se uočili nedostaci. To je doprinjelo da danas imamo alat koji je dovoljno stabilan da se može koristiti i za najzahtjevnije zadatke — od osobnih stranica do web shop rješenja. Tu tvrdnju potkrepljuje činjenica da zvučna imena današnjice kao BBC, Bloomberg, Sony, Microsoft, Reuters i mnogi drugi koriste za svoje stranice. Prema statistikama svake sekunde objavi se skoro 20 objava na WordPressu. Što to znači za vas? Znači da koristite sustav koji će se uredno izvršavati, funkcionirati stabilno i biti uvijek spreman za promjene ukoliko je to potrebno.

Jednostavan za korištenje i održavanje

Naravno, takav sustav treba održavati što je s WordPressom vrlo jednostavno. Dovoljno je kod svake nove verzije pokrenuti postupak nadogradnje i nadzirati redovno sustav. I to je to! Ukoliko je taj dio pre-tehnički za vas, ili nemate dovoljno vremena baviti se time, naš tim vam uvijek može pomoći s time — kontaktirajte nas i upitajte za našu uslugu održavanja web stranica.
Ono što će vam pružiti WordPress redovnim održavanjem, je vrlo jasno i pregledno sučelje koje je vrlo slično mnogim današnjim alatima za uređivanje teksta i ostalog sadržaja. Za njega nećete trebati napredno znanje i osjećat ćete se odmah sigurno u korištenju. Sustav je moguće postaviti za osnovno korištenje u par minuta. I imat ćete potpuno funkcionalne stranice na kojima možete odmah objavljivati svoje poruke i informacije. I pošto je preveden na više od 70 jezika, moći ćete uživati u potpunosti prevedenom sučelju na hrvatski jezik.

Prilagodljiv

Započevši kao uređivač teksta (pisanje bloga), WordPress je danas cjelokupni sustav pomoću kojeg možete uređivati i izgled stranica, mijenjati grafičke elemente i mnogo drugih naprednih funkcija koje koriste mnogo robusniji i skuplji alati. Iako se WordPress može postaviti na stranice bez naprednog programerskog znanja, moguće ga je prilagoditi gotovo za sve namjene: naš tim je izradio portale za novosti, mnogobrojne web shopove s kartičnim plaćanjima, vrlo složene stranice za booking smještaja itd. Slobodno se obratite našem timu ukoliko vas interesira kako bi mogli primjeniti to na vašim stranicama.
Mnogi korisnici već uživaju prednosti WordPressa, ali kao takvi nisu zadovoljni performansama koje pruža. Istina je da postoji mnogo gotovih takozvanih tema, no to ne znači da su one ispravno podešene i postavljene. Čari WordPressa su da upravo omogućuje da se taj dio maksimalno osigura za ispravno i efikasno korištenje. Naš tim zbog toga izrađuje samo vlastiti kod, koji pogoni naše teme i zbog toga smo osigurali maksimalnu sigurnost i performanse. Javite nam se ukoliko osjećate da bi vaše stranice mogle funkcionirati bolje s našim kodom.

Prepoznatljiv i siguran

Za svakog vlasnika web strance jedna od najvažnijih karakteristika je biti vidljiv na pretraživačima kao Google. WordPress stranice u načelu se rangiraju visoko zbog svih gore navedenih prednosti: performansi, organizacije i činjenice da se stranice konstantno ažuriraju novim kodom i tehnologijama. Potonje je vrlo bitno kako bi se stranice dodatno osigurale. WordPress nije bez mana, i to je sustav koji je najviše podležan napadima. Ali samo ukoliko se to omogući. U mnogo godina izrađujući web stranice na WordPress platformi, nismo zabilježili nikakve značajne propuste. Zbog toga je bitno uspostaviti kvalitetnu vezu između vašeg ponuđača usluga i vas kao vlasnika. Mi se nudimo kao partner koji vam može izraditi kvalitetne web stranice, osigurati ih i svakodnevno nadzirati kako bi se spriječili bilo kakvi maliciozni sadržaji.

I za kraj, važno je napomenuti kako su stranice bazirane na WordPress platformi apsolutno u vašem vlasništvu. Vi imate potpunu kontrolu nad najmanjim dijelom koda i načinom kako ga uređujete. Stranice se, također, mogu sigurno pohraniti i čuvati na sigurnoj lokaciji ukoliko dođe do najgore situacije. Time dodatno osiguravate dugovječnost svojih stranica.

>
Matija Barić
Već 20 godina aktivno se bavim svijetom hostinga i domena. Trebate li pomoć u pronalasku savršene domene ili hosting paketa? Zajedno ćemo pronaći idealno rješenje. Privatno sam veliki zaljubljenik u prirodu.

Dodaj komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Tražite li dalje?