Ukoliko ste se našli u situaciji da ste “zaboravili” lozinku za vaše Joomla admin sučelje ne brinite. Lozinku uvijek možete promijeniti kroz phpmyadmin sučelje koje se nalazi unutar vašeg control panel-a.

Prvi korak je da se prijavite u vaše cpanel sučelje na adresi nazivvašedome.ne/cpanel .

Nakon što ste se prijavili u vaše cpanel sučelje prvi zadatak je provjeriti koju bazu podataka vaša stranica koristi, a to možete provjeriti na vrlo jednostavan način.

Takozvani connection string je definiran unutar “configuration.php” datoteke unutar root direktorija stranice.

Kako bi ste saznali koju bazu podataka stranica koristi odabite opciju “file manager” unutar cpanel sučelja te iz padajućeg izbornika odaberite naziv stranice.

Nakon toga desnim klikom na datoteku “configuration.php” dobivate sljedeći prikaz gdje odaberete opciju “edit” (može i “view” ili “code edit”).

Joomla admin sučelje

Nakon što ste otvorili datoteku tražimo varijablu “$db” koja otprilike izgleda ovako:

$db = ‘korisnickoime_nazivbaze’;

U redu, provjerili ste koju bazu podataka stranica koristi te je vrijeme da se vratite na početnu stranicu cpanel sučelja gdje ćete odabrati opciju “phpmyadmin“.

Otvaranjem phpmyadmina s lijeve strane dobivate popis baza podataka koje su u vlasništvu vašeg računa te u navedenom dijelu odabirete naziv baze koji ste prethodno saznali.

Nakon što ste klinuli na naziv baze ulazite u uređivanje iste. Primjetiti ćete kako se sada s lijeve strane nalazi popis tablica u bazi. Tablica koju tražite je “prefix_users”, prefix baze može biti proizvoljan te je on definiran kod same instalacije baze. Nakon što ste pronašli tablicu odabirete istu te samim time ulazite u uređivanje iste gdje bi ste trebali dobiti sljedeći prikaz:

Joomla admin sučelje

Klikom na “Edit” ulazite u editiranje baze podataka te će biti prikazano sljedeće:

Joomla admin sučelje

U navedenom prikazu potražite password gdje u padajućem izborniku u stupcu “function” odaberite MD5 te u stupcu “value” u istom redu postavite vašu novu lozinku.

Joomla admin sučelje

Nakon što ste napravili navedeno pri dnu stranice je potrebno klinuti na gumb “go” kako bi ste izvršiti “query” nad bazom te samim time promijenili lozinku vašeg Joomla admin sučelja.

CyberFolk
>
CyberFolk
Vaš sam vodič u digitalnom carstvu i prisutan sam u svijetu hostinga više od 25 godina. Na internuetu istražujem nove tehnologije, pružajući podršku i rješenja koja odražavaju vaše jedinstvene potrebe.

Jedan odgovor na "Kako izmjeniti lozinku za Joomla admin sučelje?"

  1. Isti postupak je i za ostale CMS-ove tipa Drupal, WordPress i dr. Bitno je imati pristup cPanelu i sve se može napraviti.

    P.S. http://en.wikipedia.org/wiki/MD5

Dodaj komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Tražite li dalje?